UPDATE: Watergewenning Arendonk

Watergewenning

1 APRIL 2021

Voor wie? Kinderen vanaf 3 jaar

Wanneer? Maandagavond tussen 18u00 en 18u30 of 18u30 en 19u00

Waar? Zwembad Arendonk, Van Eycklaan 7

Prijs voor 10 lessen? 50 euro voor leden van de Gezinsbond, 65 euro voor niet-leden

Onze lessen watergewenning zijn bedoeld om kinderen kennis te laten maken met het water en om watervrees te verminderen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de individuele bouwstenen (hoofd, romp en ledematen) ter voorbereiding op het leren zwemmen.

Kinderen kunnen vanaf 3 jaar starten in niveau 1 voor een reeks van 10 lessen. Na deze 10 lessen krijgen de kinderen een brevetje en mogen ze naar het volgende groepje/ niveau. In totaal zijn er drie niveaus. Hieronder kan je terugvinden wat de kinderen leren in elk niveau.

Niveau 1 – Eendje

 • Ik zit in het water en spat mezelf nat
 • Ik spring in het water op en neer
 • Ik stap door het water naar een drijvend voorwerp
 • Ik blaas grote bellen met mijn mond in het water
 • Ik stap op mijn handen als een krokodil in het water

Niveau 2 – Zeepaardje

 • Ik kruip onder water door een hoepel
 • Ik spring vanop de kant in het water (aan een hand)
 • Ik verplaats me in het diepe als een aapje langs de kant
 • Ik blaas belletjes met mijn hoofd helemaal onder water
 • Ik drijf als een ster op mijn rug (hoofd ondersteund)
 • Ik stuw een drijvend voorwerp naar de overkant

Niveau 3 – Pinguïn

 • Ik daal af naar de bodem langs een stok
 • Ik spring vanop de kant in het water en kom er weer uit
 • Ik drijf 3 seconden als een ster op mijn buik
 • Ik haal 3 voorwerpen van de bodem
 • Ik glij 3 seconden op mijn buik met een plankje

De lessen zullen worden gegeven in kleine groepjes van ongeveer 6 kinderen. Elk groepje krijgt ook een eigen kleur badmuts om het overzicht te waren. De kleur van de badmuts heeft niets te maken met het niveau van de groepjes.

Kinderen worden 5 minuten voor de les naar het zwembad gebracht door één ouder. Je ontsmet je handen bij het binnenkomen en draagt een mondmasker. Je zet je kind in zwemkledij, badjas en gemakkelijke schoenen af aan de glazen schuifdeur in de inkomhal. Onze vrijwilligers staan klaar om hen op te vangen en naar de kleedkamer te begeleiden.

Het is fijn als de kinderen voor de les al naar het toilet zijn geweest maar kleuters die nog moeten gaan, kunnen voor de les met de juf gaan. Ook tijdens de les is er steeds iemand van Gezinsbond Arendonk aanwezig om met de kleuters naar het toilet te gaan.  

Na de les doen de kinderen hun badjas en gemakkelijke schoenen weer aan en worden door onze vrijwilligers naar de ouders gebracht. Alle ouders staan buiten te wachten. Wachten in de inkomhal is NIET toegestaan. Voorzie een extra warme pyjamabroek of deken,… voor in de auto.

Inschrijven:

Inschrijvingsmomenten zullen steeds tijdig aangekondigd worden op Facebook en Instagram. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar watergewenningarendonk@gmail.com met volgende gegevens:

Naam kind – geboortedatum – adres – nationaliteit - indien lid van de gezinsbond: lidnummer

Deze gegevens worden enkel gebruikt voor de verzekering en om het inschrijvingsgeld te bepalen.

 

 

 

 

 

 

2 SEPTEMBER 2020

Vanaf 28 september zijn we klaar om er weer in te vliegen! We kregen deze week de laatste richtlijnen van het zwembad en zijn hier dan ook meteen mee aan de slag gegaan. Lees alles goed door want er zijn toch wel wat aanpassingen waarmee we rekening moeten houden!

We zwemmen nog steeds op maandagavond van 18u00 tot 18u30 of van 18u30 tot 19u00. De data van de volgende lessenreeks zijn:

·        Maandag 28 september

·        Maandag 5 oktober

·        Maandag 12 oktober

·        Maandag 19 oktober

·        Maandag 26 oktober

·        Maandag 9 november

·        Maandag 16 november

·        Maandag 23 november

·        Maandag 30 november

·        Maandag 7 december

 

De prijzen voor onze lessen watergewenning blijven hetzelfde. Leden van de Gezinsbond betalen 45 euro voor een reeks van 10 lessen. Niet-leden betalen 60 euro.

Hieronder kan u de aanpassingen ivm de coronamaatregelen terugvinden. Lees deze goed door voordat je inschrijft zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

 • U komt op het aangeduide tijdstip (niet te vroeg en niet te laat) u kind afzetten aan de inkom van het zwembad. Hier zullen de lesgevers of een vrijwilliger van Gezinsbond Arendonk u kindje opwachten.
 • Kinderen kleden zich thuis al om in zwemkleding en komen in badjas (liefst een lekkere warme) en badslippers naar de les. (Graag ook een extra handdoekje voorzien dat we rond de haren slaan na het zwemmen.)
 • Na de les begeleiden we de kinderen weer naar de deur aan de inkom. Voorzie eventueel een extra (winter)jas of dekentje.
 • We vragen om bij het brengen en ophalen van de kinderen goed de afstand te bewaren en een mondmasker te dragen. Er komt ook maar één (groot)ouder het kind ophalen en brengen.

We weten dat het een hele aanpassing is maar we willen nog eens benadrukken dat we steeds klaarstaan met voldoende vrijwilligers om jullie kinderen goed te begeleiden.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar watergewenningarendonk@gmail.com met volgende gegevens:
Naam kind – geboortedatum – adres – telefoonnummer – indien lid van Gezinsbond: lidnummer

We vragen om zo snel mogelijk in te schrijven zodat we een zicht krijgen op het aantal vrije plaatsen voor nieuwe kindjes. Eenmaal alle inschrijvingen rond zijn, krijgen jullie van ons alle info om de betaling in orde te brengen.

 

 

 

28 AUGUSTUS 2020

Goed nieuws! Op maandag 28 september starten we met een nieuwe lessenreeks watergewenning. Iedereen die deelnam aan de laatste reeks, heeft een mailtje gekregen om opnieuw in te schrijven. Via dit mailtje geven we ook extra info over de twee lessen die niet zijn doorgegaan

Met de inschrijvingen van de nieuwe kindjes wachten we nog een paar dagen zodat we een zicht hebben op het aantal open plaatsen!

 

 

 

 

12 MAART 2020

Omwille van het Coronavirus zal het zwembad van Arendonk voorlopig gesloten blijven. Dit wil zeggen dat ook onze lessen watergewenning niet kunnen doorgaan. Wij wachten even af wat de toekomst brengt en zoeken dan een gepaste oplossing om onze lessenreeks verder te zetten. Wij houden jullie op de hoogte via onze mail, onze facebookpagina, onze instagrampagina en onze afdelingswebsite. 

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.